Březen 2012

Poplatek za lůžko v nemocnici jen komplikuje život pacientům

Poplatek za lůžko v nemocnici jen komplikuje život pacientům

Dnes jsem se opět naštval. Tchýně má v úterý podstoupit jednoduchý zákrok. Podle nemocnice však musí do nemocnice nastoupit již v pátek. Když jsem se před týdnem tuto informaci dozvěděl, žertem jsem prohodil, že nemocnici jde zřejmě o ty tři stovky za lůžko, které tchýně zaplatí zbytečně navíc. Moje manželka, která je za dlouhá léta našeho soužití zvyklá, že vše co řeknu je pravda, okamžitě do nemocnice zavolala a informaci ověřila. Tam jí potvrdili, že příjem na lůžko je v pátek skutečně nutný.

Kdo je Roman Janoušek? Podle Krize v ČR sympaťák.

Kdo je Roman Janoušek? Podle Krize v ČR sympaťák.

V posledních dnech hýbe českým veřejným míněním kauza zveřejněných odposlechů telefonních hovorů mezi Romanem Janouškem a Pavlem Bémem. Pan prezident Klaus už se k tomuto tématu vyjádřil, přestože prý žádný z nich neslyšel a dokonce ani nečetl. To se mi na něm líbí. Odposlechy podle Václava Klause ničí demokracii.

Je výhodnější nechat se okrádat?

Je výhodnější nechat se okrádat?

Pro mnoho lidí je výhodnější se nechat okrádat. Neustálé dohadování o cenách a ježdění pro potraviny k zemědělcům je totiž časově velmi náročné. Proto se lidé chovají pragmaticky a místo toho se věnují své práci a peníze navíc pro tyto zloděje raději vydělají. Těm šťastnějším navíc i po okradení nějaké peníze zbydou.

Líná Evropa… píše Václav Klaus ve své knize

Líná Evropa... píše Václav Klaus ve své knize

V knize se podle článku na iDNES vyskytuje věta: „Líná Evropa je zaslepená jako starý Řím před pádem“ s kterou nemohu souhlasit natolik, že jsem přemohl svou vrozenou evropskou lenost, zapnul počítač, přihlásil se do redakčního systému Krize v ČR a začal psát tento článek.